Wij zijn verliefd op Bergen! U kunt er in de omgeving prachtig wandelen of fietsen door de bosrijke duingebieden en ook in het oude karakteristieke dorp is heel veel te doen. 

Het is nog geen 20 minuten fietsen naar Bergen aan Zee, waar u heerlijk van het strand en de zee kunt genieten. En laten we de fijne paviljoens niet vergeten! 

Bergen heeft een groot aanbod aan leuke winkels, mooie historische gebouwen, koffietentjes en restaurants, en we delen hier natuurlijk graag onze favorieten met u.

Omgeving

een verblijf boeken?

Activiteiten

De duinen
Nergens zijn de duinen zo breed als bij Bergen en Schoorl: meer dan 5 km! Vanuit Bergen fiets je tientallen kilometers door de duinen naar het zuiden (duinreservaat) of naar het noorden (Zwanenwater). Uren ongestoord wandelen kan natuurlijk ook. Naderhand heerlijk lunchen of koffie met lekkers bij Duinvermaak is absoluut een aanrader.

Het Noordzeestrand
Het bezoek aan het strand is altijd fijn. Om te zonnen en te zwemmen als het mooi weer is. Voor een stevige wandeling als het flink waait, dan is het strand vol met kite-surfers! En er is altijd een plekje op een terras voor een drankje..

Museum Kranenburgh
Museum Kranenburgh beheert een omvangrijke verzameling kunst van 1900 tot heden. De kern wordt gevormd door de kunst van de Bergense School. In de collectie bevinden zich topstukken van Leo Gestel, Jan Sluijters, Charley Toorop en Gustave de Smet.

Park Meerwijk
Op steenworp afstand van onze B&B is Park Meerwijk, ontworpen door architecten van de Amsterdamse School en een must voor liefhebbers van bijzondere architectuur.

Bollenvelden
In het voorjaar bloeien natuurlijk de bollenvelden. Ook in de directe omgeving van Bergen zijn deze velden te vinden. Prachtig om per fiets te bezoeken..

Minigolfbaan
Een hele fijne minigolfbaan. Geen poespas met draaiende molens en overdreven kleuren, gewoon een baan in de schaduw met leuke obstakels. Het gravel maakt de baan een stuk fijner om te bespelen dan de een baan van beton.

Zee-aquarium Bergen aan Zee
Zee Aquarium Bergen aan Zee toont een verscheidenheid aan bewoners van alle zeeën. Ook is er een grote verzameling schelpen en een groot potvisskelet. Leuk en leerzaam uitje voor alle leeftijden!

Alkmaar
Alkmaar is een leuke stad op slechts 5 km. afstand. Prima om via een mooie route naar toe te fietsen. In de zomer is er op vrijdag de kaasmarkt. Maar Alkmaar heeft veel meer te bieden; talloze winkels, restaurants en gezellige barretjes.. En wat dacht u van een rondvaarttocht door de grachten?Food & Drinks

Bergen heeft maar liefst bijna 40 restaurants en vele zonnige terrassen, kortom meer dan genoeg leuke plekjes voor koffie met lekkers of om aan te schuiven voor lunch, diner of  gezellig borrelen.

Als u bij ons de deur uitstapt en rechtsaf richting het centrum loopt, vindt u aan de Ruïnelaan het originele La Vie Locale; een delicatessenzaak voor brood, wijn en kaas waar de kennis en persoonlijke benadering echt ontzettend fijn is. Bij ECHT kunt u zalig lunchen en Bistro Elvi is leuk en sfeervol voor het diner met Franse klassiekers.

Naast Stadspaviljoen Noord (absoluut ook een tip!) zit het leuke Kaatje’s Bakery waar u even kunt langsgaan voor koffie met lekkers. Rondom de Breelaan en Plein vindt u ook nog veel horeca met gezellige terrasjes, van afhaalbroodjes tot chique restaurants – voor ieders smaak genoeg keuze.

Een afzakkertje doet u bij het oudbollige en kitcherige café d’Alderliefste of haal een ijsje bij het IJspaleis of IJssalon Pinoccio.


In Bergen aan Zee gaan wij graag naar Paviljoen Noord en strandtent De Jongens, maar ook hier kunt u genoeg fijne plekjes ontdekken.

Shopping

Ondanks dat Bergen een dorpje is, zijn er veel leuke hotspots in het dorp. We delen graag onze favoriete originele winkeltjes, mooie boutiques en woonwinkels met u!

Voor de laatste mode brengen wij graag een bezoek aan Intercity Boutiques, Tally-Ho of Stijl Bergen.

Stadspaviljoen Noord is een prachtige woonwinkel waar echt alles voor in huis te vinden is, en daarnaast hebben zij ook een mooi aanbod met dameskleding.

L’Etoile store (meteen bij ons aan de overkant van de weg!) is een prachtige winkel met woonaccessoires en verzorgingsproducten.

Voor wie kleur wil toevoegen aan z’n interieur moet even binnenstappen bij Casa Vittorio en PT Post is eigenlijk zo’n winkel waar alles te krijgen is: interieur, kleding, keuken, sieraden, boeken en meer.


Ook voor de liefhebber van literatuur heeft Bergen een aantal winkels, en bezoeken dan heel graag in de sfeervolle Eerste Bergensche Boekhandel.